Firmaprofil


Firmaet blev startet i København i 1975 og var til dels en videreføring af bl.a. Bertram Larsens kundekreds og er i gennem de mange år udvidet ganske betydeligt. Hovedopgaverne i dag omfatter vedligeholdelse, restaurering samt nyopsætning af tårnure på kirker, herregårde, slotte, rådhuse samt andre  offentlige bygninger.

Tårnure har altid været et stykke spændende mekanik. På en gang en ret simpel konstruktion og alligevel med en sindrig mekanisme til opdeling af tiden i timer, minutter , time og kvarterslag.

    Restaurering af et tårnur er en langtids- investering, som skal ses over en periode på omkring 50 år. Ved en total restaurering udskiftes alle slidte dele, bronzelejer fornyes og akseltappe  poleres.  Rammekonstruktionen gennemgår en total afrensning for gammel maling og olie. 

 

Tårnurmager
Jens Søren Frausing
 

 Der foretages en farveanalyse,  således at værket kan opmales i sine oprindelige farver. Ved totalt nedslidte værkdele fremstilles tro kopier af disse, således at værket efter endt restaurering fremstår, som da det forlod mesterens værksted for første gang. 

    Det er en lang, men spændende proces at forvandle et tårnur fra at være en samling rusten jern, til det atter står med skinnende bronze, blanke stålaksler, smukke farver samt derefter mærke, at der atter føles en sjæl i det gamle værk.. 

 


  • Kontaktoplysninger :
     
  • Telefon :            59 65 80 30   -  21 37 76 77          

  • Adresse :           Elsgaarden  - Sneglerup Huse 1 - 4571 Grevinge  - Denmark

 


 

                                                                 

                                                                  Copyright © 2021   Web-master J. S. Frausing