Klunkehjemmet   -   National Museet   -   Frederiksholms Kanal 18
 
   


 

 

       

    Tårnur af Johannes Bertram Larsen udført i 1875 i støbejern. Værket har stiftsgang og driver 2 urskiver på hver 60 cm. Et af de sidste værker af Johannes som døde i 1877, hvorefter plejesønnen Julius Bertram Larsen førte firmaet videre, først fra Køge og senere fra København.


     I Frederiksholms Kanal 18 ligger en smuk gammel ejendom opført omkring 1850, hvor grosserer Rudolph Christensen, havde sin prægtige lejlighed. I 1890 indrettede han den i tidens stil. Alle disse interiører er til d.d. bevaret næsten uændret. Oppe på øverste trappeafsats har man anbragt et stort ur på væggen. Uret er dobbeltsiddet og kan således ses nede fra gårdspladsen. Antagelig med den hensigt at kusken kunne holde øje med tiden og være parat, når herskabet havde brug for ham.

   National Museet har i dag overtaget denne usædvanlige bolig og vi kan på det varmeste anbefale at aflægge  et besøg. Der er åben hver weekend og på helligdage mellem 12 - 14.


    Trappeopgangen er et kapitel for sig, den er måske en af de smukkeste i hele København. Netop nu (efterår 2008) er den ved at blive restaureret af National Museets dygtige håndværkere.

   

Urskiven mod gården havde det ikke godt og måtte erstattes af en ny, men udført som en kopi af den oprindelige.


Næste side
 


 

                                                                 

                                                                  Copyright © 2021   Web-master J. S. Frausing